Til 4-6 personer

– 3 øko citroner
– 1 liter kyllingefond eller bouillon
– 1,25 dl ris
– 150 g kylling
– 1 stk. æg
– 1 stk. løg
– 2 fed hvidløg

Græsk citronsuppe

Fremgangsmåde

1. Riv skallen fra citronerne, og pres saften i hver sin skål
2. Vask risene, de skal gå fra uklare til klare (dette skal gøres et par gange), og stil herefter risene i en skål med koldt vand
3. Skræl og skær løget fint, pil og pres hvidløget
4. I en gryde med lidt olie i, sauteres løgene til de er klare
5. Tilsæt kyllingen og steg det af så det bliver gyldent og for lidt stegeskorpe
6. Tilsæt kyllingefonden og citronskallen, bring det hele i kog
7. Når suppen har været oppe og koge, skrues der ned til middel varme, og lad det simre i 5 min
8. Risene drænes for vandet og tilsættes til suppen, og der simres videre under låg
9. Når risene er færdig tages kyllingen op og rivs den i stykker med 2 gafler, og kommes tilbage i gryden
10. Tag gryden af blusset
11. Pisk æg og citronsaft sammen i en skål
12. Nu skal æggemassen tempereres, det gøres ved at det hældes lidt af suppe væsken ned i æggemassen mens der piskes, dette sker lidt af gangen til massen har samme temperatur som suppen
13. Nu kommes æggemassen over i suppen og der røres rundt så det hele bliver mixet godt sammen

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 0 / 5. Resultat 0

Ingen anmeldelser endnu.