Til 4-5 personer

• 1500 g. hakket oksekød af god kvalitet
• 1500 g. kartofler
• Stegeskyen fra and, hakkebøffer el.lign.
   Købe fond for at supplere op
• 1/2 liter rødvin
• 1/2 liter fløde 38%
• 250 gram smør
• Salt/Peber
• Ribsgele
• Maizena
• Kulør

Hakkebøffer

Form 1 hakkebøf a 350 g af hakket oksekød. 
Kom en stor klat smør på panden og skru lidt op for varmen.
En hakkebøf steges nemlig ved en pæn varme, så kødet ikke begynder at koge.
Steg hakkebøfferne cirka fem minutter på hver side, og vend dem nogle gange undervejs.
Til sidst krydres med salt og friskkværnet peber, og hakkebøfferne lægges til side på en tallerken eller i et fad, og holdes lune i ovnen.

Sovs & Kartofler

Skræl og kog 1,5 kg kartofler

1. Bring rødvin i kog i en gryde, og reducer det ned til en tredjedel.
2. Kom stegeskyen fra panden fra bøffer og suppler med oksefond, fløde og smør i gryden, og bring det hele i kog.
3. Rør Maizena ud i koldt vand, til der ikke er nogen klumper.
4. Herefter skal det røres i sovsen. Pas på, at den ikke får for meget og derved bliver for tyk.
5. Lad sovsen koge i et par minutter og tilsæt derefter kulør, til den ønskede farve opnås.
6. Smag til sidst med salt, peber og ribsgele.

Bøfferne anrettes med sovs, blødeløg, kartofler og hjemmebragte syltede rødbeder.

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 0 / 5. Resultat 0

Ingen anmeldelser endnu.