Til 12-14 stykker
– 450 gram sukker
– 2 spsk. appelsinsaft
– 3,4 dl koldt vand
– 110 gram smør plus mere til at smøre formen
– 2,8 dl græsk yoghurt 10%
– 200 gram sukker
– 240 gram fuldkorns durummel
– 1 tsk bagepulver
– 250 gram creme fraiche 38%
– Frysetørret hindbær
Første step – Sirup
1. I en gryde kommes sukkeret og vandet og det varmes ved middelvarme til sukkeret er opløst
2. Når sukkeret er opløst kommes appelsinsaften i, og det hele bringes i kog
3. Lige så snart sukkermassen koger, skures der ned til svag varme
4. Sukkermassen skal nu småsimre i 8-10 min og tages af varmen
Andet step – Kagen
1. Tænd ovnen på 180 C varmluft (kan varigere ved min ovn var temperaturen 160)
2. I en skål blandes det smeltede smør, yoghurten og sukkeret godt sammen
3. I en anden skål blandes fuldkorns durummelet og bagepulveret sammen
4. Vend nu forsigtig yoghurtmassen ned i skålen med de tørre ingredienser, det skal kun lige vendes
5. Hæld massen ned i en form, som er smurt med smør og belagt med bagepapir
6. Bag kagen i ovnen i ca 25 min, den skal være gylden, og der må ikke hænge dej fast når men stikker en kniv i den (hold øje med kagen tiden kan igen varigere)
7. Tag kagen ud af ovnen
8. Nu skal kagen overhældes med sirup, kagen skal suge siruppen til sig, det er ikke sikkert det hele skal bruges da det afhænger af kagens absorberings evne
9. Nu skal kagen køle lidt af inden den skal skæres ud og serveres