Antal: 5 personer

  • 1 kanin
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • ½ sellerirod
  • 50 gram smør
  • 3 spsk. olie
  • 4 deciliter rødvin
  • 3 spsk. tomatpure
  • 3 deciliter grøntsagsbouillon
  • Bordsalt
  • Peber
  • Mel

Tilberedning af Grydestegt kanin

  1. Del kaninen i stykker (forben, lår og ryg).
  2. Vend stykkerne i krydret mel.
  3. Pil løget og hak det groft.
  4. Skrab gulerødderne og skær i skiver. Skræl selleriroden og skær i små terninger.
  5. Opvarm smør og olie i en tykbundet gryde, brun kaninstykkerne heri.
  6. Kom løg og de andre grøntsager i og brun med.
  7. Tilsæt rødvin og tomatpure udrørt i bouillonen.
  8. Retten skal simre ved svag varme under låg i ca. 1 time eller til kødet er mørt.
  9. Løft kødet af i grove stykker og læg tilbage i gryden inden servering.

Spidskål med bacon og ærter

 

  • 1 spidskål
  • 125 g bacon i tern
  • Lidt smør eller olie
  • Salt og peber
  • Lidt grøntsagsbouillon
  • Evt. lidt lys vineddike
  • 125 g friskbælgede ærter
  1. Rist baconterningerne gyldne, tag dem op og hold dem varme.
  2. Fjern de yderste blade og skær spidskålen i halve eller kvarte, alt efter størrelse på spidskålet.
  3. Steg derefter spidskålen i baconfedtet, tilsæt evt. yderligere fedtstof om nødvendigt.
  4. Drys salt og peber på kålen og steg den på alle sider til den er mør, men stadig sprød.
  5. Spæd med en anelse grøntbouillon og stænk en anelse vineddike over.
  6. Server kålen med bacon og ærter.

Pommes Anna – Kartofler bagt i lag (den hurtige)

  • 1 kg kartofler
  • 50-75 g smør
  • Urter – friske eller tørret. Evt. rosmarin og timian
  • Salt og peber
  • Neutral olie

Et ildfast fad
Stanniol
Mandolinjern – eller kniv
Noget tungt til at sætte dine Pommes Anna i pres

 

Fremgangsmåde

Start med at skrælle og skylle kartoflerne. Snit kartoflerne i meget tynde skiver.

Smelt lidt smør i en kasserolle.

Smør et ildfast fad med lidt neutral olie.

Læg kartoflerne i lag i det ildfaste fad – hvert lag penslet med smør.

Salt gerne i hvert lag – men brug meget lidt ad gangen. På samme måde skal du være varsom med mængden af peber, da det meget hurtig kan blive for dominerende.

Drys urter på i hvert andet lag.

Når alle lagene er lagt i fadet, presses det godt sammen – eventuelt med et ildfast fad ovenpå.
Dæk fadet med stanniol og bag din Pommes Anna i ovnen i 1-1,5 time ved 200 grader (tiden afgøres af mængden af kartofler og tykkelsen på din Pommes Anna.

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 5 / 5. Resultat 1

Ingen anmeldelser endnu.