Antal: 5 personer
- 1 kanin
- 2 løg
- 4 gulerødder
- ½ sellerirod
- 50 gram smør
- 3 spsk. olie
- 4 deciliter rødvin
- 3 spsk. tomatpure
- 3 deciliter grøntsagsbouillon
- Bordsalt
- Peber
- Mel
Tilberedning af Grydestegt kanin
- Del kaninen i stykker (forben, lår og ryg).
- Vend stykkerne i krydret mel.
- Pil løget og hak det groft.
- Skrab gulerødderne og skær i skiver. Skræl selleriroden og skær i små terninger.
- Opvarm smør og olie i en tykbundet gryde, brun kaninstykkerne heri.
- Kom løg og de andre grøntsager i og brun med.
- Tilsæt rødvin og tomatpure udrørt i bouillonen.
- Retten skal simre ved svag varme under låg i ca. 1 time eller til kødet er mørt.
- Løft kødet af i grove stykker og læg tilbage i gryden inden servering.

Spidskål med bacon og ærter
- 1 spidskål
- 125 g bacon i tern
- Lidt smør eller olie
- Salt og peber
- Lidt grøntsagsbouillon
- Evt. lidt lys vineddike
- 125 g friskbælgede ærter
- Rist baconterningerne gyldne, tag dem op og hold dem varme.
- Fjern de yderste blade og skær spidskålen i halve eller kvarte, alt efter størrelse på spidskålet.
- Steg derefter spidskålen i baconfedtet, tilsæt evt. yderligere fedtstof om nødvendigt.
- Drys salt og peber på kålen og steg den på alle sider til den er mør, men stadig sprød.
- Spæd med en anelse grøntbouillon og stænk en anelse vineddike over.
- Server kålen med bacon og ærter.

Pommes Anna – Kartofler bagt i lag (den hurtige)
- 1 kg kartofler
- 50-75 g smør
- Urter – friske eller tørret. Evt. rosmarin og timian
- Salt og peber
- Neutral olie
Et ildfast fad
Stanniol
Mandolinjern – eller kniv
Noget tungt til at sætte dine Pommes Anna i pres
Fremgangsmåde
Start med at skrælle og skylle kartoflerne. Snit kartoflerne i meget tynde skiver.
Smelt lidt smør i en kasserolle.
Smør et ildfast fad med lidt neutral olie.
Læg kartoflerne i lag i det ildfaste fad – hvert lag penslet med smør.
Salt gerne i hvert lag – men brug meget lidt ad gangen. På samme måde skal du være varsom med mængden af peber, da det meget hurtig kan blive for dominerende.
Drys urter på i hvert andet lag.
Når alle lagene er lagt i fadet, presses det godt sammen – eventuelt med et ildfast fad ovenpå.
Dæk fadet med stanniol og bag din Pommes Anna i ovnen i 1-1,5 time ved 200 grader (tiden afgøres af mængden af kartofler og tykkelsen på din Pommes Anna.
