Marinaden til kyllingen
- 2 dl neutral yoghurt
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær
- 2 tsk gram masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk chili pulver
- 1 tsk salt
Første step
1. i en skål kommes alle ingredienserne til marinaden, og blandes god sammen
2. kyllingen skæres i mundrette stykker
3. kyllingen kommer nu ned i marinaden og vendes godt rundt, det skal trække mindst 30 min men allerhelst natten over
Sovsen
- 3 fed hvidløg
- 1 stk. løg
- 1 tsk ingefær
- 2 tsk gram masla
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk kanel
- 1 tsk chili pulver
- 1 tsk sukker
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 dl fløde
- Lidt smør til at stege i
Salt og peber
Andet step
- der kommes olie i en gryde, og kyllingen steges af (vær over det for det vil sætte sig i bunden af gryden)
- når kyllingen har fået farve, men ikke er stegt færdig i gryden, tages det op og ligges til side
- pil og hak løget, pil og knus hvidløget
- varm smørret og olie op, sautere løgene og ingefær i 1 minuts tid
- herefter kommes de andre tørre ingredienser i og varmes af i ca 20 sek. (de må ikke brænde)
- kom de hakkede tomater, chilien og saltet ved, og lad det simre i 10-15 min ved middelvarme
- sæt risene over og koge så de er færdig samtidig med kyllingen
- blend sovsen til en ensartet masse uden klumper
- tilsæt fløden og rør det godt sammen
- smag nu sovsen til med sukkeret, lidt afgangen
- nu tilsættes kyllingen og det hele skal simre i 8-10 min til kyllingen er færdig
