Til 4 personer

  • 500g kyllingelår / kylling bryst

Harissa (chilipasta)

  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk røget paprika
  • 5 friske røde chilier
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 tsk salt

Marinaden

  • ½ dl harissa
  • ½ dl olivenolie
  • Saften fra 2 citroner
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. støt Koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk salt
  • 4 fede hvidløg
  • Friske koriander

Fremgangsmåde

  1. I en skål blandes alle ingredienserne til marinaden sammen, det bliver en tyk konsistens.
  2. Nu tilsættes kyllingen og den vendes i marinaden, og sættes på køl i 30-40 min.
  3. Nu steges kyllingen af på en pande til den er færdig.

Arabiske ris

  • 2 løg
  • ½ spsk. støt koriander
  • ½ spsk. peber
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk. støt fennikelfrø
  • ½ tsk. støt nellike
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 4 fed hvidløg
  • Skallen fra 1 citron
  • 4 dl basmati ris
  • 4 gulerødder
  • 8 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl ristede pinjekerner
  • ½ granatæble
  • Friske koriander

Fremgangsmåde

  1. I en skål kommes alle krydderierne.
  2. Løgene pilles og skæres i tynde strimler, og hvidløgene hakkes fint.
  3. Skallen fra citronen rives i en skål.
  4. Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.
  5. I en gryde steges KUN de strimlede løg i lidt olie, når de er klarede, tilsættes de tørrede krydderier.
        (Ved middel varmes så krydderierne ikke brænder)
  6. Tilsæt det hakkede hvidløg og citronskallen.
  7. Tilsæt risene, gulerødderne og vandet. Og lad risene koge færdig ved svag varme 
  8. Pinjekerne ristes på en tør pande, til de har fået en lidt gylden farve.
  9. Granatæblekernerne befries fra skallen, og gemmes i en skål til senere.
  10. De friske koriander hakkes fint og gemmes også.
  11. Når risene er færdige, vendes smørret i.
  12. I et serveringsfad hældes risene over i, og pyntes med pinjekernerne, granatæblekernerne
          og de hakkede koriander.

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 5 / 5. Resultat 1

Ingen anmeldelser endnu.