Til 4 personer
- 500g kyllingelår / kylling bryst
Harissa (chilipasta)
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk røget paprika
- 5 friske røde chilier
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tomatpure
- 1 tsk salt
Marinaden
- ½ dl harissa
- ½ dl olivenolie
- Saften fra 2 citroner
- 2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. støt Koriander
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk salt
- 4 fede hvidløg
- Friske koriander
Fremgangsmåde
- I en skål blandes alle ingredienserne til marinaden sammen, det bliver en tyk konsistens.
- Nu tilsættes kyllingen og den vendes i marinaden, og sættes på køl i 30-40 min.
- Nu steges kyllingen af på en pande til den er færdig.

Arabiske ris
- 2 løg
- ½ spsk. støt koriander
- ½ spsk. peber
- 2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk. støt fennikelfrø
- ½ tsk. støt nellike
- ½ tsk. gurkemeje
- 4 fed hvidløg
- Skallen fra 1 citron
- 4 dl basmati ris
- 4 gulerødder
- 8 dl vand
- ½ tsk salt
- 2 spsk. smør
- ½ dl ristede pinjekerner
- ½ granatæble
- Friske koriander
Fremgangsmåde
- I en skål kommes alle krydderierne.
- Løgene pilles og skæres i tynde strimler, og hvidløgene hakkes fint.
- Skallen fra citronen rives i en skål.
- Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.
- I en gryde steges KUN de strimlede løg i lidt olie, når de er klarede, tilsættes de tørrede krydderier.
(Ved middel varmes så krydderierne ikke brænder) - Tilsæt det hakkede hvidløg og citronskallen.
- Tilsæt risene, gulerødderne og vandet. Og lad risene koge færdig ved svag varme
- Pinjekerne ristes på en tør pande, til de har fået en lidt gylden farve.
- Granatæblekernerne befries fra skallen, og gemmes i en skål til senere.
- De friske koriander hakkes fint og gemmes også.
- Når risene er færdige, vendes smørret i.
- I et serveringsfad hældes risene over i, og pyntes med pinjekernerne, granatæblekernerne
og de hakkede koriander.
