Til 5 personer

• 5 stk. Svinekoteletter (på skaft)
• 5 stk. faste pærer
• 4-6 stk. Skalotteløg
• 1 bundt Salvie
• 1 smule olivenolie

Kom salt og peber på koteletterne – skær pærerne og skalotteløg i mindre både (behold skrællen på pærerne), Kom pærer og Skalotteløg i et ildfastfad med lidt olivenolie i bunden sammen med en lille håndfuld strimlet salvie. Brun koteletterne af på en varm pande og placer dem over på løg og pærer.
Sæt nu fadet i en 220 grader varm ovn og tilbered denne del af retten i 15-20 minutter.
Fritér evt. en håndfuld salvieblade til pynt på retten.

Gnocchi
• 1,4 kg. Melede kartofler
• 2 stk. æggeblommer
• 250 g. Hvedemel
• 1 smule salt
• 1 spsk. Olivenolie
• 1 spsk. Smør
• 1 håndfuld salvie
• 100 g. revet parmesan

Kog kartoflerne med skræl – pil dem og mos dem mens de er lune sammen med æggeblommer, mel, olivenolie og lidt salt. Når dejen har den rette konsistens, deles den i mindre stykker, som herefter rulles til aflange pølser (finger tykkelse). Derpå skæres de rullede pølser i stykker på 2-3 cm. Inden de trilles på en gaffel. Kog de færdig formede gnocchi i kogende vand med salt til de kommer op til overfladen – herefter kommes di i iskoldt vand.
Inden anretning dryppes de færdigt kogte gnocchi helt af inden de steges i rigeligt smør, som er let brunet og med masser af salvieblade – efter stegning drysses med parmesan.

Bagt blomkål med sennep
• 1 stk. Blomkål
• Koldpresset olivenoile
• 1 bakke karsen

Pil bladene af blomkålen og sæt herefter det hele blomkål (med stokken) på an bageplade hvor det pensles med olivenolie – bages nu nederst i ovnen i ca. 50 minutter til det er gyldent, men stadig har bid.
Tag blomkålen ud af oven og lad det køle af.

• 2 dl. Creme Fraiche
• 1 dl. Friskost (naturel)
• 2 spsk. Grov Sennep
• Saften fra ½ citron
• Havsalt og friskkværnet peber
• 1 dl. Mandler (med skræl)

Rør Creme Fraiche, friskost, sennep og citronsaft sammen og smag til med salt og peber. Dressingen kan justeres i styre med mere sennep.
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande til de får farve og begynder at dufte – tag dem og og køl ned (gerne i en lukket beholder)

Kold Spinat-Sauce
• 2 bk. Spinat
• 50 g. Mandler (smuttede)
• 1 dl. Koldpresset olivenolie
• 1 dl. Rapsolie
• 1 stk. Chili (uden kerner)
• Saften fra ½ citron
• 3 fed hvidløg

Spinat skylles godt og blendes sammen med de øvrige ingredienser – der smages til med citronsaft, salt og peber sammen evt. lidt sukker.

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 0 / 5. Resultat 0

Ingen anmeldelser endnu.