Til 5 personer

• 1,5-2 kg stegeflæsk
• ½ ps. rasp
• Smør til stegning
• 2 stk. æg
• 2 dl mel

Stegt flæsk Tarp Husholdnings Forening

  1. Flæsket skæres i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
  2. Den ene halvdel af flæsket placeres på en bagerist/bageplade og bages sprøde i ovnen ved 220 grader. Påregn 30-45 min. alt efter, hvor sprøde de skal være.
  3. Den anden halvdel vendes i mel (med salt og peber), æg og rasp – steges gyldne i smør og bages færdige i ovnen.

Kartoffelpuré

• 5 stk. bagekartofler
• 50 g. smør
• 2,5 dl. Sødmælk

Kartoflerne skrælles og koges møre – vandet hældes fra.

Smør og mælk lunes i en gryde og tilsættes de mosede kartofler.

For at opnå den hele linde konsistens kan mosen passeres gennem en sigte.

Smag til med salt og peber.

Brunede løg

• 5 stk. løg
• 100 g. smør

 

  1. Hak løgene  groft.
  2. Smørret brunes i en gryde ved relativt lav varme og uden at det branker.
  3. Tilsæt de hakkede løg – steges let, men uden at løgene bliver sprøde i det varme smør.
    De skal fortsat være ”gennemsigtige” ved serveringen.

Persillesovs

• 3 spsk. smør
• 3 spsk. mel
• 5 dl mælk
• 2,5 dl fløde
• 1 stort bundt persille

 

  1. Smelt smør i en gryde ved lavvarme, pisk mel i til det danner en jævn masse (må ikke tage farve).
  2. Pisk derefter mælken i lidt ad gangen og smag til med salt, peber og fløde.
  3. Persillen skylles grundigt, tørres og hakkes i størrelse efter smag, inden den tilsættes sovsen.

Rødbedesalsa

• 500 g. Rødbeder
• 1 stk. Rød peberfrugt
• 4 fed hvidløg
• 50 g. Ingefær
• 50 g. Smør
• 1 dl. Sukker
• 1 dl. Eddike

 

  1. Rødbederne skrælles og skæres i fine tern (0,5×0,5 cm) – herefter steges de møre i smør i en gryde.
  2. Hakket løg, peberfrugt, hvidløg og revet ingefær tilsættes og steges med.
  3. Nu tilsættes eddike og sukker inden det hele koges godt igennem.

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 0 / 5. Resultat 0

Ingen anmeldelser endnu.