Til 5 personer
• 500 g. blåmuslinger
• 50 g. hakket skalotteløg
• 1 stk. porre
• 4-5 fed hvidløg
• 4 dl. Hvidvin
• 3 dl. Piskefløde
• 4 dl. Vand
• 50 g. smør
• 1 stk. bagekartofler
• ½ knoldselleri
Muslingerne soigneres og vaskes – de skal alle være hele og lukkede.
Åbne eller beskadigede muslinger kasseres!
Det er muligt at banke de åbne mod vasken, hvorefter de vil lukke sig hvis de stadig er levende.
Gryden varmes op og muslingerne tilsættes – når disse begynder at åbne sig tilsættes vin, vand og grøntsager. Muslingerne damper til de alle har åbnet sig, hvorefter muslinger og grøntsager tages op.
Muslingebouillonen og piskefløde koges til en passende konsistens – smages til med salt, peber og koldt smør.
Ved anretning kommes muslingerne tilbage i gryden.
Muslinger der IKKE har åbnet sig under tilberedningen kasseres!