Til 4 personer

Sirup

– 7 dl sukker
– 7 dl vand
– 3 spsk. citronsaft

Dej:

– 5 dl vand
– 50 g smør
– 3 dl hvedemel
– 2 spsk. semolina
– 1 spsk. majsstivelse
– 3 æg
– Olie til friturestegning

Fremgangsmåde

  1. I en gryde kommes vandet og sukket i og det bringes i kog.
  2. Når det koger tilsættes citronsaften og det hele simrer i 10 min ved middel varme, og sættes til side så det kan køle.
  3. I en anden gryde tilsættes vandet og smørret, det varmes op ved middelvarme til smørret er smeltet.
  4. Når det koger kommes hvedemelet i lidt af gangen mens der røres rundt, dejen skal samle sig til en klump og den skal ikke klistre fast til gryden, dette trin forgår ved lav varme og tager ca. 10 min.
  5. Når dejen har samlet sig og ikke klistre fast til gryden, tages den af varmen og kommes over i en skål og køler ned.
  6. Når dejen er kølet lidt ned så den er kold, tilsættes semolina og majsstivelsen, og æltes ind i dejen.
  7. Herefter tilsættes æggene et ad gangen og der æltes mellem hvert æg, dejen skal blive blød og cremet.
  8. I en gryde hældes olien op, og dejen kommes i en sprøjtepose.
  9. Dejen sprøjtes ned i den kolde olie, i mindre stykker.
  10. Nu varmes olien op ved middelvarme og dejen skal gerne vokse til dobbelt størrelse.
  11. Når dejen har fået en fin gylden farve, skal de tages op af olien og over i siruppen.
  12. Lad dejen trække i 1-2 min inden de anrettes på et fad og spises.

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 0 / 5. Resultat 0

Ingen anmeldelser endnu.