Til 4-5 personer

Æblegrød
• 1000 g æble, skrællede og skåret i små tern
• 137,50 g sukker
• 0,63 vaniljestang
• 1,25 knivspids kanel
• 1,25 knivspids stødt kardemomme
• 1,25 dl vand

Æblekage makronrasp
• 93,75 g rasp
• 375 g makroner
• 18,75 g sukker
• 1,25 spsk smør, til stegning

Flødeskum
• 2,50 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Æblegrød til æblekage

Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter.
Rør det igennem et par gange undervejs.
Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af.

 

Makroner

Smelt smør på en pande og rist rasp og sukker under konstant omrøring i et par minutter til sukkeret er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir.
Knus makronerne lidt til de er i passende stykker og bland dem med sukkerraspen.

 

Flødeskum

Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.

 

Saml den lækre gammeldags æblekage.
Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i portionsglas, drys et lag makronrasp over og top med flødeskum.

Hvad synes du om opskriften?

Hvor mange stjerner giver du den?

Gennemsnitlig 0 / 5. Resultat 0

Ingen anmeldelser endnu.